Si-Jo Leung Ting Nagymester Magyarországon

by | 2013. szeptember 4.

Si-Jo Leung Ting Nagymester Magyarországon

by | 2013. szeptember 4.

A Magyar Wing Tsun Egyesület idén is sok szeretettel, mély tisztelettel látta vendégül Si-Jo Leung Ting Nagymestert, a világ legmagasabb szintű Wing Tsun Kung Fu mesterét.
Ha a tanítvány a csésze és a Wing Tsun a tea, ahogy ezt a hasonlatot a kung fu gyakorlók nagyon jól ismerik, úgy Leung Ting Nagymester idén különösen sokkal készült, öntötte fáradhatatlanul végig a három nap alatt. Nem láttuk leülni. Folyamatosan javította a tanítványokat, felügyelte a gyakorlatok kivitelezését, ismertette az elméleti pontokat úgy és olyan pontosan, ahogy egy tankönyvben sem található. A tőle megszokott kedvességgel, határozottsággal, tökéletes hasonlatokkal segítette a tanítványok előrehaladását.

Tanítása a mozdulatok pontos kivitelezésén túl a gyakorlás helyes módjára is kitért. Hasznos információkat szerezhettek a tanítványok a páros gyakorlás legfontosabb alapelveiről, a küzdelemhez való megfelelő hozzáállásról. Szigorú hangon emlékeztette a tanítványokat a tényre: “Wing Tsun is not for fun! (A Wing Tsun nem a szórakozásért van!)” Felhívta a tanítványok figyelmét arra is: Egy kis hiba elég a küzdelem elveszítéséhez. Hiba pedig nem csak a mozdulatban, de a megválasztott irányban, az időzítésben, a reflexekben, a lelkiállapotban, de a hozzáállásban is lehet. Hozzáállni pedig csak egyféleképpen érdemes:

“You are the winner! (Te vagy a győztes!)”.

A nyilvános szeminárium végén Si-Fu Máday Norbert, kelet-európai főinstruktor Si-Jo Leung Ting Nagymester 50 éves Wing Tsun munkájának tiszteletet állító emlékplakettet adott át a Szövetség nevében, a tanítványok vastapssal köszöntötték Leung Ting Nagymestert a szép évforduló alkalmából.
A nyílt szemináriumot követő instruktori szeminárium ugyanilyen lendületesen folyt tovább. A formagyakorlatok javítását, a helyes Wing Tsun ütés technikai elemzését követően az instruktorok és helyettesek a Chi Sau (Tapadós Kezek) gyakorlása során szerezhettek értékes információkat, segítő tanácsokat. Leung Ting Nagymester fáradhatatlanul felügyelte a gyakorlást, terelgette a tanítványokat a terem legvilágosabb, legjobban belátható részére.

Leung Ting Nagymester idén is értékes, feledhetetlen szemináriumot tartott Magyarországon. Mint minden évben, most is ezt hagyta útravalónak a következő találkozásig:

“Gyakorolni! Gyakorolni! Gyakorolni!”

Korábbi hírek

Felnőtt edzések

Si-Hing Szabó Csaba

+36 20 972 22 98

info@kungfuedzes.hu

kedd, csütörtök 18:00 - 19:30

Gyermekcsoport

Si-Hing Szabó Csaba

+36 20 972 22 98

kedd, csütörtök 18:00 - 19:30

Edzések helyszíne

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Kossuth Lajos út 8.