Hazánkba látogatott a Wing Tsun Kung-Fu Nagymestere

by | 2013. September 4.

Hazánkba látogatott a Wing Tsun Kung-Fu Nagymestere

by | 2013. September 4.

Októberben nagy megtiszteltetés és öröm érte a hazai Wing Tsun Kung-fu közösséget, Magyarországra látogatott ugyanis a harcművészet Nagymestere, Dr. Leung Ting, aki mind az instruktorokat, mind pedig a tanítványokat szellemi, filozófiai és technikai továbbképzésben részesítette. Az október 21 és 23 közötti időszakban a nagymester Budapestre és Debrecenbe is ellátogatott tanítványaihoz.

A Wing Tsun Kung-fu jelentése „gyönyörű tavasz”, és a harcművészet olyan technikákra épül, amelyeket kortól, nemtől, alkattól függetlenül mindenki könnyedén végre tud hajtani. A kung-fu nem csak önvédelmi módszerek elsajátítása miatt lehet hasznos, hanem a jó fizikai állapot és az egészség megőrzésére is alkalmas mozgásforma. Kevesen tudják, de a legendás harcművész-filmsztár Bruce Lee is a stílus elmélyült gyakorlója és népszerűsítője volt, filmjeiben a nézők megcsodálhatták lélegzetelállító tudását is.

A Wing Tsun-t évtizedek óta több ezren tanulják Magyarországon, a harcművészet népszerűsége töretlen. Egyre többen döntenek úgy, hogy az országszerte mindenhol megtalálható Wing Tsun közösség tagjaivá válnak és a tanulás útjára lépnek. A Magyarországi és egyben a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezetőinstruktora Si-Fu Máday Norbert volt az a személy, aki hazánkban megteremtette eme harcművészet oktatásának körülményeit. Máday Si-fu a nagymester személyes tanítványa, akit Dr. Leung Ting fiává is fogadott.

Dr. Leung Ting nagymester minden évben legalább egyszer Magyarországra látogat, hogy elősegítse a közel 60 magyarországi instruktor és több ezer tanítvány szellemi, fizikai fejlődését. A nagymester elmondta, Magyarországot nagyon szereti, és kiemelt figyelmet fordít az itthoni wing-tsung közösség fejlődésére.

Az instruktorok és a budapesti tanítványok továbbképzését követően a mester Debrecenbe látogatott, ahol Magyarország keleti régiójában tanulókat részesítette oktatásban. A debreceni esemény „házigazdája” Széll Gábor, 6. fokozatú oktató, a Wing Tsun magyarországi vezető-helyettese. Széll mester ismert lehet a rendvédelmi szervek és a Magyar Honvédség tagjai számára is, hiszen évek óta oktatja az egyenruhásoknak a stílus alapjait.

Dr. Leung Ting nagymester idei látogatása során mind a magyarországi, mind pedig a nemzetközi wing tsun kung-fu közösséget óriási megtiszteltetés érte: Si-Fu Máday Norbert a 9. mesterfokozatú, míg Széll Gábor a 7. mesterfokozatú díszdiplomát vehették át a nagymestertől.

A nagymesteri szemináriumon Heves megyét is képviselték a diákok. Érkeztek erre a jeles rendezvényre Egerből, Hatvanból, Gyöngyösről és Hevesről is. Máday Si-fu minden évben kétszer ellátogat a megyébe, és az egri szemináriumon oktatja a diákokat. Idén december elején várják az immáron 9. mesterfokozattal rendelkező főinstruktort.

Korábbi hírek

Téli Tábor 2023
Téli Tábor 2023

Ismét egy magas technikai szintű téli tábor Máday Sifu Nagymester Úr vezetésével, ahol a tanítványaim is részt vettek.🙂A szeminárium vizsgákkal...

Felnőtt edzések

Si-Hing Szabó Csaba

+36 20 972 22 98

kedd, csütörtök 18:00 - 19:30

Gyermekcsoport

Si-Hing Szabó Csaba

+36 20 972 22 98

kedd, csütörtök 18:00 - 19:30

Edzések helyszíne

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Kossuth Lajos út 8.